• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Belisol likt zijn wonden na nieuwe valpartij

  Drie renners van Lotto-Belisol gaan tegen de grond.

  De massaspurt in de 12e rit van de Tour (in Tours) is opnieuw ontsierd door een val. De Lotto-ploeg deelde in de klappen: Roelandts, Sieberg en Henderson lagen op de grond, waardoor André Greipels trein ontregeld was. "André lag er net niet bij, maar de zege was weg."

  André Greipel, het speerpunt van Lotto-Belisol in de spurt, heeft in Tours zijn kansen niet kunnen verdedigen. Op minder dan drie kilometer van de streep moest de Duitser vol in de remmen door een valpartij.

  Greipels ploegmaats Jürgen Roelandts, Marcel Sieberg en Greg Henderson lagen op de grond. De trein was ontregeld, dag ritzege.

  Ploegleider Herman Frison: "André lag er net niet bij, maar hij mocht het wel meteen schudden, uiteraard. De knie van Sieberg is goed geraakt, terwijl Henderson schade opliep aan zijn elleboog. Roelandts viel op zijn rug en die is nu weer geblokkeerd."

  "De ontgoocheling is groot. Als je je kansen niet kunt verdedigen, is dat een zware teleurstelling. Maar morgen proberen we het opnieuw. Er zit niets anders op." Morgen wacht opnieuw een zo goed als vlakke rit in de Tour en een nieuwe kans voor de sprinters.

  Lotto-Belisol-manager Marc Sergeant: "Helaas, dit is de Tour: te veel renners op een vierkante meter. William Bonnet viel door het wiel van Sagan te raken. En wij gingen er met zijn allen over."

  "Dit is vloeken en het maakt die rit van dinsdag (toen Greipel nipt geklopt werd door Kittel, red) alleen maar bitterder. Die spurt hadden we moeten winnen. Dan hadden we nu allebei twee ritzeges. Hopelijk zien we morgen echt eens de drie sprinttreinen (Argos-Shimano, Lotto-Belisol en Omega Pharma-Quick Step, red) aan het werk."