• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish is niet meer welkom in Boxmeer

  Cavendish zal na de Tour geen rondjes rijden in Boxmeer.

  De valpartij van Tom Veelers in de rit van eergisteren blijft voor beroering zorgen. Voor de organisatie van het natourcriterium in Boxmeer, in Nederland, heeft Mark Cavendish boter op het hoofd en daarom is de Britse topspurter niet langer welkom.

  De Nederlander Veelers (Argos-Shimano) viel in de massaspurt van de tiende rit na een contact met Cavendish. De discussie over wie de valpartij had veroorzaakt, laaide meteen op. Voor de ene had Cavendish een kwak uitgedeeld, de andere vond dat de spurter van Omega Pharma-Quick Step niks verkeerds deed.

  Het Franse publiek koos gisteren tijdens de tijdrit duidelijk de kant van Veelers (kleine foto), want Cavendish werd tijdens zijn 33 kilometer uitgefloten en een enkele idioot gooide de inhoud van een fles urine naar Cavendish' hoofd.

  De organisatie in Boxmeer twijfelt ook niet: Cavendish is schuldig. "Na de etappe van dinsdag zien we van Cavendish af", zegt oud-profrenner en organisator Twan Poels. "Wij vinden het op zijn zachtst gezegd niet netjes wat hij gedaan heeft."

  "Dan kan de jury wel vinden dat Cavendish niet verantwoordelijk is voor de val van Tom Veelers. Wij denken daar absoluut anders over. Hij reed Veelers van de weg."