• home
 • video
 • pas verschenen

  Martin: "Ik vreesde even dat Froome ging winnen"

  Tony Martin: "Ik kon niet geloven dat Froome sneller reed."

  Tony Martin heeft zijn doel bereikt: hij won de tijdrit in Mont-Saint-Michel. "Maar het was een thriller. Ik vreesde even dat ik de zege nog aan Froome zou moeten laten", zei de wereldkampioen van Omega Pharma-Quick Step.

  "Ik had op een tijd tussen 36 en 37 minuten gemikt", hijgde Martin vlak na zijn 33 kilometer uit. "Het is in het midden tussen die twee geworden. Ik ben heel blij met mijn tijd. En dat ik Thomas De Gendt, een goeie tijdrijder, op een minuut zet."

  "Ik wist dat dit mijn kans was om uit te pakken. Ik heb dus alles gegeven, ook al voelde ik de vermoeidheid na elf dagen Tour. Een tweede ritzege voor mijn ploeg is heel mooi. Ondanks mijn valpartij hou ik dan toch een goed gevoel over aan deze Tour."

  Martin volgde het vervolg van de tijdrit niet op de tv om zich niet nerveus te maken. Dat hoefde echter ook niet. Niemand van de klassementsmannen kwam in de buurt van Martins tijd. Tot Froome kwam: die was één seconde sneller bij het eerste tussenpunt en twee seconden sneller bij het tweede.

  "Ik kon het niet geloven en dacht even dat de zege weg was. Maar de vreugde was dan ook des te groter. Zulke zeges zijn mooier, dan winnen met 1 minuut voorsprong."

  Zijn zegebloemen gaf hij aan een speciaal iemand. "Aan mijn moeder, die vandaag hier was. Die heeft ze verdiend."

  Met zijn zege bezorgde Martin zijn ploegleider Wilfried Peeters het mooiste cadeau voor zijn 49e verjaardag. "Ik denk dat het een mooie avond wordt", glunderde Martin. Ook de vrouw van teammanager Patrick Lefevere is trouwens jarig.

  Steels: "Tegenwind in laatste stuk beslissend"

  Tom Steels, ploegleider van Martin bij Omega Pharma-Quick Step, was verrast door de prestatie van Froome. "Chapeau voor hem dat hij in de buurt van Martin kon blijven."

  "Froome verloor tijd in het derde deel. Ik denk dat de tegenwind op het eind het verschil heeft gemaakt. Deze namiddag stond daar toch wat meer wind als vanmiddag."

  Martin, 10 dagen geleden: