• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Dolblij met extra tijdswinst"

  Froome krijgt een nieuw exemplaar van zijn gele trui.

  Chris Froome gaf dolgelukkig een eerste reactie na de rit en was helemaal niet teleurgesteld over de gemiste dagzege. "Nee, Tony Martin heeft een heel knappe tijdrit gereden en verdient de zege. Hij heeft zijn klasse getoond op zijn specialiteit", zegt Froome.

  Aan de tussenpunten had Froome nog telkens een (heel kleine)  voorsprong op Martin. Aan de finish volgde hij op 12 seconden. Waar verloor hij de rit? "In de laatste kilometers stond er een stevige tegenwind en moest ik harken. Ik was blij toen ik de finish haalde."

  "Ik ben heel blij met mijn tweede plaats en met het feit dat ik weer tijd neem op mijn concurrenten." Valverde volgt al op 3'25". "Dat is een mooie buffer voor de volgende dagen. Ik zal elke seconde nodig hebben, want mijn achtervolgers zijn sterk aan het rijden."

  En zijn ploeg, is die klaar om de handschoen op te nemen in de Alpen en op de Mont Ventoux? "Ja hoor. De rustdag heeft ons goed gedaan en iedereen is er klaar voor. De sfeer in onze groep is ook opperbest."

  Reacties van de concurrentie:

  • Bauke Mollema: "Ik ben tevreden met mijn tijdrit. Ik kan in ieder geval goed mee met de klassementsmannen. Froome heeft wel veel tijd gewonnen, maar dat was te verwachten. Ik sta nog steeds derde zoals ik voor de rit had gehoopt."
  • Alberto Contador: "Dat Froome amper twaalf seconden verliest op Martin, wil zeggen dat hij in zeer goede vorm zit. Maar we zijn nog steeds niet in Parijs, dus de Tour is nog niet verloren of gewonnen. Ik had vandaag geen superbenen, maar reed toch een redelijke tijdrit. Ik hoop dat ik in de laatste week in de Alpen in een betere vorm zit"
  • Alejandro Valverde: "Twee minuten verliezen is veel, maar ik ben wel blij met mijn prestatie in de tijdrit. We zijn aan het vechten voor het podium en vandaag was ik bij de beste van het algemene klassement. Het zal wel mogelijk zijn om tijd te nemen tegenover Froome, maar de gele trui afnemen wordt zeer moeilijk."
  • Cadel Evans: "Ik was niet slecht, maar ook niet goed. Met tijdrijders als Tony Martin en Thomas De Gendt is het niveau zeer hoog. Nu moet ik proberen terug te stijgen in het klassement. Ik geloof dat er nog enkele mogelijkheden zijn in de laatste week."