• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge en Diegem Sport gaan nauw samenwerken

  Onder meer ex-Club-speler Nabil Dirar (l) genoot zijn opleiding bij Diegem.

  Club Brugge en derdeklasser Diegem Sport gaan vanaf dit seizoen samenwerken. Club wil op die manier talentvolle spelers laten rijpen. "We zijn heel trots dat Club Brugge onze werking erkent", meldt Diegem.

  Derdeklasser Diegem Sport heeft een zeer sterke jeugdopleiding. Het onafhankelijke auditbureau Double PASS-Foot PASS gaf de club zelfs een award voor beste jeugdopleiding.

  In het verleden liet Diegem al verschillende spelers naar eersteklassers doorstromen, zoals Nabil Dirar (Monaco), Yannick Ferreira-Carrasco (Monaco) en Omar El Kaddouri (Napoli). Club Brugge wil nu mee de vruchten plukken van die jeugdwerking.

  De scoutingsopdrachten van beide clubs zullen op elkaar afgestemd worden. Beloftevolle spelers van Club Brugge kunnen meetrainen in Diegem en kunnen een plaats krijgen in de A-kern van de derdeklasser. De club benadrukt wel dat de ontwikkeling van de eigen jeugd hierdoor niet in het gedrang komt.

  "Club Brugge was op zoek naar voelsprieten in deze regio. Wij zijn er van overtuigd dat hier bijzonder veel talent zit waar wij vandaag niet altijd een duidelijk zicht op hebben. Via onze samenwerking kunnen we dat probleem omzeilen", zegt Pascal De Maesschalk van de jeugdopleidingen van Club.

  Ook Diegem-voorzitter Guy Van Weyenberge is tevreden met de samenwerking. "Wij beginnen voor het elfde seizoen op rij in derde klasse met heel wat jeugdspelers. Wij zijn heel trots dat een topclub als Club Brugge onze werking erkent."