• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish krijgt urine over zich heen

  Cavendish heeft zijn tijdrit naar Mont-Saint-Michel al afgewerkt.

  Mark Cavendish was tijdens zijn tijdrit letterlijk de pispaal van de Franse toeschouwers, na de valpartij van Tom Veelers in de massaspurt van gisteren. Cavendish werd uitgefloten en kreeg zelfs urine naar zijn hoofd geslingerd.

  In de rit van gisteren viel de Nederlander Tom Veelers, ploegmaat van ritwinnaar Marcel Kittel, na een contact met Mark Cavendish. Meteen rees de vraag of de schuld voor de valpartij bij Cavendish lag dan wel bij Veelers of het gevolg was van een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

  Voor heel wat Franse toeschouwers langs de wegen van de tijdrit is Cavendish blijkbaar de schuldige, want de Brit van Omega Pharma-Quick Step heeft tijdens zijn tijdrit de volle lading gekregen.

  Zijn ploegmaat Jérôme Pineau zegt dat Cavendish de hele tijd uitgefloten en -gescholden is en zelfs urine over zich heen heeft gekregen.

  Manager Patrick Lefevere bevestigde het voorval aan Sporza: "Het gaat om één iemand op 100.000 mensen die langs het parcours staan. Gelukkig kennen we hooliganisme in de wielersport nog niet, anders kunnen we de boeken dicht doen. Het is natuurlijk niet fair, maar Mark was meer ontgoocheld dan boos."

  Wie was voor u de schuldige? Stem in onze poll