• home
 • video
 • pas verschenen

  Carlos Bacca verkast naar Sevilla

  Carlos Bacca speelde anderhalf seizoen in Brugge.

  Carlos Bacca, de topschutter van vorig seizoen in de Jupiler Pro League, verhuist naar de Primera Division. De Colombiaanse spits ruilt Club Brugge voor Sevilla. De Spanjaarden legden genoeg centen op tafel. Meer nog, Bacca is de duurste transfer uit de geschiedenis van Club Brugge.

  Sevilla trok al langer aan de mouw van Carlos Bacca, vorig seizoen goed voor 25 goals in de Belgische competitie. Maar een eerste bod werd van tafel geveegd door het Club-bestuur.

  Sevilla liet niet los en verhoogde zijn bod op de Colombiaanse aanvaller. Dinsdagavond laat boog Club uiteindelijk, al maakte blauw-zwart het transferbedrag niet bekend. Een bedrag tussen 7 en 10 miljoen euro doet de ronde.

  Bacca, de Profvoetballer van het Jaar in ons land, verlaat met onmiddellijke ingang het Brugse oefenkamp in Manchester en ondertekent een contract voor vier seizoenen bij Sevilla.

  Bacca: "Dit is een droom die uitkomt. Toen ik naar Europa kwam, was het om ooit in de Primera Division te spelen. Ik zou dan ook bijzonder ontgoocheld geweest zijn, mocht deze transfer niet gelukt zijn."

  "Ik ben 27 en voor mij was het nu of nooit. Ik heb een fantastische periode gekend bij Club Brugge. De supporters zitten voor altijd in mijn hart. Ook Club wordt hier beter van, want dit is de duurste transfer uit de geschiedenis van de club. En daar ben ik best trots op."