• home
 • video
 • pas verschenen

  Berings: "Leg mezelf geen druk op"

  Eline Berings probeert vanavond de WK-limiet te lopen.

  Voor Eline Berings wordt het een belangrijke week. Vanavond is er de atletiekmeeting in Luik en zaterdag de Nacht van de Atletiek, twee kansen om de limiet voor het WK in Moskou te lopen.

  Eline Berings kon zich nog niet plaatsen voor het WK in Moskou in augustus. Ze haalde de limiet van 12"94 nog niet. Vanavond krijgt ze in Luik een nieuwe kans.

  "Dit is een belangrijke, maar ook leuke week. De meetings in Luik en Heusden-Zolder zijn voor eigen publiek en er lopen ook internationale atleten. Het zijn ideale omstandigheden voor een topprestatie", zegt Berings aan Sporza.

  "Ik voel me zeer ontspannen en dat is belangrijk om snel te kunnen lopen. Ik heb hard getraind en wil mezelf niet te veel druk opleggen. Doemdenken is nu niet aan de orde."

  "Vroeger liep ik soms te gretig en te geforceerd. Ik ben nog altijd even gedreven, maar ik ben nu vooral rustiger. Ik weet dat ik de limiet kan lopen. Hopelijk gebeurt dat zo snel mogelijk, dat neemt de druk toch wat weg. Ik denk dat het wel zal lukken."

  Sinds kort traint Berings met Anne Zagré, haar "concurrente" op de horden. "De Belgische atleten werken te weinig samen. We staan daar maar zielig en alleen op de piste. Door deze samenwerking kunnen we elkaar stimuleren. Dat zal zeker zijn vruchten afwerpen."