• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen grijpen naast WK-limiet in Naimette

  Eline Berings denkt dat de limiet erin zit.

  0 / 0

  Eline Berings denkt dat de limiet erin zit.

  Op de atletiekmeeting in Naimette heeft geen enkele Belg een WK-limiet gehaald. De wind speelde enkele keren voor spelbreker. Hans Van Alphen hield het op de driekamp bij één onderdeel, terwijl Jonathan Borlée de 300 meter wel won.

  Jonathan Borlée kwam net als vorig jaar uit op de 300 meter. Toen zette hij met 31"87 een Belgisch record neer. Deze keer bleef hij op 32"31 steken. Zijn blik na de finish maakte duidelijk dat hij daar niet onverdeeld gelukkig mee was.

  "De eerste 250 meter ging het goed, maar de wind maakte het lastig. Ik ben blij met de zege en voel dat ik op het goeie spoor ben", zegt hij over zijn 300 meter, wat een ongebruikelijke afstand is.

  Voor tienkamper Hans Van Alphen had de organisatie een driekamp voorzien. Maar Van Alphen besloot om risico's te schuwen in de revalidatie na zijn enkeloperatie en nam enkel deel aan het discuswerpen.

  "Discuswerpen is de eerste discipline die ik pijnvrij kan doen. Nog negen te gaan dus. Ik ben blij dat ik twee keer 45 meter kon gooien."

  "Het was leuk om weer aan een wedstrijd deel te nemen, maar ik schrapte toch het verspringen en de 100 meter, omdat de impact op mijn enkel te groot zou zijn. Nu ik besloot om niet naar het WK te gaan, heeft het geen zin om hier, of in Heusden zaterdag, risico's te nemen."

  Geen succes voor hordenvrouwen

  De 100 meter horden bij de vrouwen beloofde vooraf Belgisch vuurwerk. Sara Aerts, Eline Berings en Anne Zagré moesten elkaar vooruit stuwen om de WK-limiet (12"94) aan te vallen.

  Maar het liep anders af. Zagré werd gediskwalificeerd na een valse start, Berings strandde op 13"01 en Sara Aerts had pech dat haar tijd, 12"85, niet gehomologeerd werd omdat er te veel rugwind stond.

  "Ik was snel, zonde dat de wind zo hard blies", reageert Sara Aerts. "Ik krijg zaterdag in Heusden nog een nieuwe kans om de limiet te lopen. Ik wil op het WK aan de horden deelnemen, niet de zevenkamp."

  Eline Berings: "Die wind gaf een raar gevoel, maar al bij al ben ik nog tevreden. Ik voel dat de limiet erin zit."

  Thiam is niet foutloos, wind stoort Belete

  Voor eigen volk nam supertalent Nafi Thiam deel aan het verspringen. De 18-jarige Luikse had moeite met haar aanloop en sprong meer fout dan juist. Ze werd tweede met 6,29 meter. Nu reist ze naar het EK voor juniores in Italië, waar ze aan de zevenkamp zal deelnemen.

  Almensch Belete bleef op de 5.000 meter tien seconden boven de WK-limiet. "Zoveel wind, ik heb echt geen geluk. Ik hou het seizoen wellicht voor bekeken."

  Belangrijkste uitslagen van Belgen

  Mannen

  • 300 meter:
   1. Jonathan Borlée 32"31
   8. Antoine Gillet 33"61
    
  • 800 meter:
   7. Jan Van den Broeck 1'49"40
    
  • 110 meter horden:
   4. Adrien Deghelt 13"56
   6. Damien Broothaerts 13"63
    
  • discuswerpen:
    2. Hans Van Alphen 45,34m

  Vrouwen

  • 100 meter:
   5. Olivia Borlée 11"48
    
  • 100 meter horden:
   3. Sara Aerts 12"85
   7. Eline Berings 13"01
     . Anne Zagré out na valse start
    
  • 5.000 meter:
     . Almensch Belete 15'31"74
    
  • verspringen:
   2. Nafi Thiam 6,29 meter