• home
 • video
 • pas verschenen

  "De Sutter is een optie om Bacca te vervangen"

  Anderlecht wil boter bij de vis voor Tom De Sutter.

  Club Brugge heeft topscorer Carlos Bacca naar Sevilla laten gaan. "Zijn vertrek konden we niet vermijden. Financieel doen we een goede zaak", vertelt clubmanager Vincent Mannaert, die op zoek gaat naar een vervanger. "Tom De Sutter is een optie."

  "We wisten dat Carlos Bacca (foto) ons zou verlaten", doet Club Brugge-manager Vincent Mannaert het verhaal van de transfer aan Sporza.

  "Tijdens de winter waren er al concrete gesprekken met clubs. Toen zijn we er nog in geslaagd om hem aan Club Brugge te binden, maar nu was zijn vertrek niet te vermijden."

  Bacca is vertrokken naar de Spaanse club Sevilla. "Met een bedrag tussen de 7 en 10 miljoen euro hebben we gekregen wat we vroegen."

  "Bacca is de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van Club Brugge. Financieel doen we een goede zaak."

  "De Sutter is een van de opties"

  Carlos Bacca heeft anderhalf jaar het blauw-zwarte shirt van Club Brugge gedragen. "Hij is een uitzonderlijke speler geweest", vindt Vincent Mannaert.

  "Bacca speelde voor het eerst in Europa. 18 maanden later kroonde hij zich tot topscorer van de competitie en kreeg hij de Trofee voor Profvoetballer van het Jaar. Een sterke prestatie. We wensen hem het allerbeste."

  "We halen sowieso een vervanger voor Bacca. Onze kern zal minstens zo sterk zijn als vorig seizoen."

  Club wil graag Tom De Sutter naar Brugge halen, maar Anderlecht wil boter bij de vis. "De Sutter is een van onze opties. We gaan rustig alle opties bekijken en dan de knoop doorhakken."