• home
 • video
 • pas verschenen

  Matthys: "Even goed doen als vorig seizoen"

  "Vorig seizoen was het beste uit de geschiedenis van Bergen."

  Bergen miste afgelopen seizoen op een haar Play-off I. Tim Matthys hoopt dat het komend seizoen wel lukt. "We zullen er klaar voor zijn", zegt hij. Verder heeft Matthys het ook even over zijn passie voor de koers en John Degenkolb in het bijzonder.

  "Vorig seizoen was het beste uit de geschiedenis van de club", zegt Tim Matthys aan Sporza. "We zijn als zevende geëindigd en misten nipt Play-off I. Bij de eerste zes eindigen is dan ook weer de ambitie voor komend seizoen."

  Enzo Scifo heeft vorig seizoen de twijfels omtrent zijn capaciteiten als trainer grotendeels weggenomen. Volgens Matthys kan Scifo snel zijn beoogde stap vooruit zetten. "Zijn ambitie is na Bergen naar een grotere, Vlaamse club over te stappen. Hij bewijst bij ons dat hij heel goed werk kan leveren, dus ik denk dat die stap zeker mogelijk is."

  Op een klein incident in een oefenmatch tegen de U23 van Qatar na (zie Lees ook) verliep de voorbereiding van Bergen op het nieuwe seizoen naar wens.

  "Het is wel jammer dat we nog op twee à drie spelers wachten. Maar ik denk dat we helemaal klaar zullen zijn wanneer de kern volledig is", besluit Matthys.

  Volger van de Tour en John Degenkolb

  Tim Matthys is ook een koersliefhebber. Hij volgt de Tour op de voet en is grote fan van John Degenkolb. "Nog voor hij bekend was bij het grote publiek volgde ik hem al. We hebben hem gesteund tijdens de Ronde van Vlaanderen en hebben nu ook een officiële supportersclub opgericht."

  "In het tussenseizoen fiets ik zelf ook", geeft Matthys nog mee. "Het is goed om mijn conditie te onderhouden en het is zeker ook iets voor na mijn voetbalcarrière. Ik woon in de Vlaamse Ardennen, het is magnifiek om daar te rijden."