• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel: "Trots dat ik de snelsten klop"

  Kittel pakt de bloemen in Saint-Malo.

  Marcel Kittel was dolgelukkig met zijn tweede zege. "Het lijkt allemaal een droom. Ik heb bewezen dat ik een van de snelsten van de wereld ben. Ik hoop wel dat Tom oké is." André Greipel baalde: "Ik wist niet dat er kasseitjes lagen op het eind."

  In de eerste rit was Marcel Kittel de snelste van een groep zonder Greipel, Cavendish en Sagan. Nu was de Duitser sneller dan die drie in een echte massaspurt.

  De jonge Duitser glunderde dan ook voor de Sporza-microfoon. "Ik ben heel trots dat ik de snelste spurters geklopt heb. Ik heb bewezen dat ik een van de snelsten ben. En dat was het doel van het team in deze Tour."

  "Ik ben ook enorm trots op mijn maats. Ze hebben heel goed gewerkt in een hectische finale. Ik hoorde wel pas na de streep dat Tom (Veelers) gevallen was. Ik hoop dat hij oké is."

  Kittel zat nog ver op 100 meter van de streep. "Greipel had een groot gat geslagen, maar zonder na te denken en door heel hard te trappen haalde ik hem net op tijd bij. Het is waanzinnig."

  Greipel: "Niet gebrieft over kasseitjes aan finish"

  Niet André Greipel, maar een andere Duitser heeft zijn tweede zege in deze Tour geboekt. Greipel stak eerst de hand in eigen boezem op Twitter. "Het verlies was mijn fout. Vandaag was de Lotto-Belisol-trein veruit de sterkste. De jongens zetten me aan een enorme snelheid af."

  Aan Sporza vertelde hij dat er nog iemand anders schuld had. "Ik wist niet dat er in de laatste bocht kasseitjes lagen. Mijn achterwiel begon plots op en neer te gaan, ik moest gaan zitten en verloor snelheid. Zo verloor ik. Ik kan het eigenlijk niet geloven. Ik had moeten weten dat er kasseien lagen. Ik ben niet goed gebrieft."

  Teammanager Marc Sergeant relativeert: "Ik vind dit zeker een gemiste kans. Die kasseien? Dat zijn zeker geen echte kasseien, maar eerder steentjes. Die liggen er voor iedereen. Ik denk dat hij dat vooral uit ontgoocheling aanhaalt."

  Sagan: "Blij niet gevallen te zijn"

  Peter Sagan werd in zijn groene trui vierde in sprint. "Ik heb wel wat punten verloren in de strijd om groen, maar dat is niet zo erg. Ik kan ook wel leven met de vierde plaats."

  "Morgen ga ik in de tijdrit een "tweede rustdag" nemen. Ik ga proberen wat te recupereren en moet er gewoon voor zorgen dat ik op tijd binnenkom."

  Froome: "Gele trui slorpt energie op"

  Chris Froome behield uiteindelijk zonder al te veel problemen zijn gele trui. "Er was veel te doen over die zijwind in de slotfase en ik was blij dat Stannard bij me bleef. Het is goed in zijn wiel."

  "Ik geniet ervan de gele trui te dragen, want dat is het doel. Maar er is wel veel te doen rond die trui. Dat vreet toch wel meer energie dan ik dacht. Morgen? Zo hard mogelijk tijdrijden."