• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert verlengt zijn contract bij BMC

  Gilbert: "Het klassieke werk is mijn terrein."

  Philippe Gilbert voelt zich wél in zijn sas bij BMC, ondanks andere berichten. Het bewijs: de wereldkampioen blijft tot 2016 bij de Amerikaanse ploeg. "Mijn ambitie voor de volgende jaren blijven de eendagskoersen", zegt de Belg.

  BMC is in zijn nopjes met de nieuwe krabbel van Philippe Gilbert. "We zijn heel blij en trots dat Philippe zijn contract bij ons heeft verlengd", zegt ploegmanager Jim Ochowicz. Gilbert rijdt zijn tweede seizoen in dienst van BMC en er komen nu nog enkele jaren bij.

  "Na de Tour zal Philippe zich volledig focussen op de ProTour-wedstrijden. En hij zal er alles aan doen om zijn wereldtitel te verlengen in Firenze. In de volgende jaren zullen we nog veel kansen krijgen om succesvol te zijn."

  Gilbert (31) zelf won nog geen koers dit jaar en dat als wereldkampioen. De vraag rees of hij zich wel goed voelde bij BMC. Maar nu zijn die speculaties van tafel geveegd, Gilbert is 100% overtuigd van zijn werkgever.

  "Ik kan op een sterk team rekenen in de klassiekers", zegt Gilbert. "En het klassieke werk is mijn terrein. Ik wil ook de eerste worden sinds Paolo Bettini die zijn wereldtitel verlengt. Dat is mijn grootste doel. Daarom wil ik de Tour op een goeie manier afsluiten en de Vuelta rijden om helemaal top te zijn voor het WK."