• home
 • video
 • pas verschenen

  Frank Vercauteren is even ambassadeur

  Vercauteren is nog op zoek naar een club om te trainen.

  Antwerpen is van de zomer gaststad voor de World Outgames (31 juli-11 augustus), de Spelen georganiseerd door de holebigemeenschap maar waar iedereen welkom is. Ex-bondscoach Frank Vercauteren vervult de rol van ambassadeur.

  Frank Vercauteren is sinds zijn avontuur bij Sporting Lissabon nog altijd werkloos. Maar de ex-coach van Anderlecht en Genk zit niet stil. Hij verleent zijn medewerking aan de World Outgames, die de ex-voetballer als ambassadeur vroegen.

  De World Outgames worden sinds 2006 georganiseerd door de holebigemeenschap. Iedereen mag deelnemen, en dat ongeacht seksuele voorkeur. Na Montreal (2006) en Kopenhagen (2009) is het nu de beurt aan Antwerpen om het evenement gedurende twee weken in goede banen te leiden.

  De organisatie is trots dat Vercauteren de rol van ambassadeur heeft aanvaard, vooral omdat het homo-onderwerp nog altijd taboe is in de voetbalwereld.

  Vercauteren, zelf hetero, heeft een duidelijke mening: "Iedereen moet bevrijd kunnen sporten, zonder gediscrimineerd te worden. Alleen zo kun je topprestaties neerzetten. Ik wil op deze manier de deelnemers en ook anderen een duwtje in de rug geven."