• home
 • video
 • pas verschenen

  Dortmund betaalt 27,5 miljoen voor Mkhitaryan

  Mkhitaryan in de laatste editie van de CL tegen zijn nieuwe werkgever.

  Dortmund is de opvolger voor Mario Götze, die naar Bayern München is vertrokken, in Oekraïne gaan halen. De Duitse club weekte voor 27,5 miljoen euro de Armeniër Henrikh Mkhitaryan los bij Sjachtjor Donjetsk.

  Een eerste bod van Dortmund, van 23 miljoen euro, werd door Sjachtjor nog van tafel geveegd. Maar voor 27,5 miljoen wou de Oekraïense club wel meewerken aan een transfer. Dat is meer dan het vorige clubrecord van Dortmund, dat in 2001 25 miljoen op tafel legde voor de Braziliaan Amoroso.

  Mkhitaryan zal voor vier seizoenen tekenen in Dortmund, waar hij de leemte moet opvullen die Mario Götze heeft nagelaten. Mkhitaryan is een 24-jarige middenvelder, die vorig seizoen met 25 goals topschutter was in de Oekraïense competitie. In de Champions League bereikte hij met Donjetsk de kwartfinales, waarin het nipt werd uitgeschakeld door... Dortmund.