• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish: "Vind niet dat ik van lijn afwijk"

  Veelers houdt enkele flinke wonden over aan zijn val.

  Mark Cavendish raakte in de sprint Tom Veelers en die viel spectaculair, maar kwam er zonder ernstige blessures vanaf. Cavendish reageerde al snel op Twitter: "Ik zou zoiets nooit met opzet doen." Het incident zorgde voor veel polemiek, ook op Twitter. Veelers wil alvast een sorry van Cavendish.

  Mark Cavendish maakte in zijn tweets duidelijk dat hij bezorgd is over Tom Veelers. "Bovenal hoop ik dat hij oké is." De Brit vindt niet dat hij de fout ging.

  "Ik zag net de beelden en vind dat ik mijn lijn houd", zegt de sprinter van Omega Pharma-Quick Step op Twitter. "Onze ellebogen raken elkaar net als ik hem passeer. Ik zou sowieso zo een val nooit met opzet veroorzaken."

  OPQS-ploegleider Tom Steels, zelf een ex-spurter: "Er is zeker geen opzet mee gemoeid. Veelers liet zich afzakken net als Cavendish rondom gaat. In zo'n sprint  val je al als je elkaar licht aanraakt."
   

  Veelers: "Zoiets kan niemand maken"

  Tom Veelers reageerde aan tafel bij Lieven in Vive le vélo: "Wat Cavendish doet, kan niemand maken. Ik wilde plaatsmaken voor de spurters voor die bocht. Hij geeft me een kwak."

  "Ik spreek me er wel niet over uit of hij gedeclasseerd moet worden, ik laat het aan de jury over om daarover te beslissen. Gelukkig valt de schade nogal mee. Ik heb alleen wat schaafwonden en kneuzingen en start morgen."

  Is het voorval daarmee vergeten? "Ik zou wel graag hebben dat hij zich morgen bij onze teambus persoonlijk komt excuseren. Dat hoeft niet via Twitter."

  Tweets over incident tussen Cavendish en Veelers