• home
 • video
 • pas verschenen

  Benteke vraagt Aston Villa om een transfer

  Benteke (r) scoorde al 19 keer voor Aston Villa.

  De kans dat Christian Benteke Aston Villa verlaat is weer wat groter geworden. De aanvaller heeft zijn club officieel gevraagd om mee te werken aan een transfer. "Maar wij verwachten dat hij hier ook volgend seizoen zal spelen", zegt Villa-coach Paul Lambert.

  Aston Villa plukte Benteke vorige zomer voor zo'n 8 miljoen euro weg bij Genk en de stevige spits werd snel een sensatie in de Premier League. Met zijn 19 doelpunten hield hij Aston Villa bijna eigenhandig in de hoogste Engelse afdeling.

  Verschillende Engelse topclubs, Chelsea en Tottenham worden genoemd, hebben Benteke sindsdien op hun radar en de Rode Duivel heeft zijn club nu ook zelf om een transfer gevraagd.

  In een reactie aan de BBC drukt Villa-coach Paul Lambert zijn hoop uit dat Benteke toch bij de club uit Birmingham blijft. "Dat hij om een transfer vraagt, vinden we niet leuk. Maar we hebben hem gezegd dat we een aanvaardbaar bod willen én binnen een redelijke termijn."

  "Als dat niet het geval is, blijft Benteke gewoon bij Villa. Hij heeft nog een contract van drie seizoenen, wij beschouwen hem nog altijd als een Villa-speler en verwachten dat hij hier ook in het seizoen 2013-2014 zal spelen."

  Aston Villa is in zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen naar Duitsland vertrokken voor een oefenkamp, maar zonder Benteke. Hij heeft nog vakantie tot 18 juli.