• home
 • video
 • pas verschenen

  Thibaut Pinot: "Heb niets te zoeken in Tour"

  Vorig jaar won Pinot nog een bergrit in de Tour.

  Thibaut Pinot was een van de grote tegenvallers in de ritten door de Pyreneeën. De Franse wielerhoop volgt al op meer dan een half uur van leider Chris Froome. Hij heeft een opvallende verklaring voor zijn zwakke resultaten: "Ik heb schrik om te dalen."

  Vorig jaar won Thibaut Pinot (23) in de Tour de bergrit naar Porrentruy. Hij werd ook 10e in het eindklassement, waardoor de verwachtingen bij het Franse publiek voor deze Tour hoog opliepen.

  Maar Pinot zakte afgelopen weekend helemaal door het ijs. De Fransman van FDJ.fr heeft een opvallende verklaring. Als kind kwam Pinot zwaar ten val en de angst voor hoge snelheden steekt nu opnieuw de kop op.

  "Sommige mensen zijn bang van spinnen of slangen, maar ik ben bang van snelheid. Het is een fobie."

  "In een afdaling kon ik niet eens het wiel van Mark Cavendish houden. Ik begon me af te vragen wat ik in de Tour te zoeken heb. Het antwoord is heel eenvoudig: helemaal niets."

  Broer en trainer Julien Pinot probeert hem nu mentaal op te lappen. "Hij is in de vorm van zijn leven aan deze Tour begonnen, maar hij kon de hoge druk niet aan. Zijn zenuwen hebben het begeven. We waren bang voor zijn opgave, maar hij wil in de Alpen nog iets tonen."