• home
 • video
 • pas verschenen

  Stoitsjkov na een maand al weg als CSKA-coach

  Stoitsjkov (archieffoto) ziet het niet meer zitten bij CSKA.

  Christo Stoitsjkov is na een maand al weer weg als coach van Bulgaars recordkampioen CSKA Sofia. De Bulgaarse voetbalheld zegt dat hij geen vertrouwen meer heeft in de eigenaars van de club en hun "leugens beu" is.

  Met 31 landstitels is CSKA Sofia de Bulgaarse recordkampioen, maar de laatste jaren draait het vierkant: de prestaties op het veld blijven uit, in het bestuur rommelt het en de schulden stapelen zich op.

  Om de gemoederen enigszins te bedaren overtuigde de club vorige maand Stoitsjkov om coach te worden, de vierde coach van de club al in een jaar tijd. De 34-jarige voormalige Europese voetballer werd door de supporters als een held ontvangen op de eerste trainingen.

  "Ik wou graag helpen en zag het zitten om zonder contract te beginnen", zegt de ex-speler van onder meer CSKA Sofia en Barcelona. "Ik had de steun van de spelers en mijn assistenten. We hebben het volgehouden tot duidelijk werd dat de beloften niet ingelost zouden worden."

  Stoitsjkov hing zijn voetbalschoenen in 2003 aan de haak en werd een jaar later Bulgaars bondscoach. Hij was ook al coach van Celta de Vigo, Mamelodi Sundowns en Liteks Lovetsj.