• home
 • video
 • pas verschenen

  Sam Van Rossom voor drie jaar naar Valencia

  Van Rossom (r) speelde drie seizoenen voor Zaragoza.

  Basketbalspeler Sam Van Rossom zet een stap vooruit in zijn carrière. De Belgische international ruilt Zaragoza voor Valencia, waar hij voor drie seizoenen zal tekenen. Valencia won in 2010 de Eurocup en speelde afgelopen seizoen de Spaanse bekerfinale.

  De 27-jarige Van Rossom begin zijn carrière in België bij De Pinte en brak in 2005 door bij Oostende. Hij bleef er drie seizoenen, pakte twee titels en een beker en werd twee keer tot Speler van het Jaar verkozen.

  In 2008 trok hij naar het buitenland. Dat werd Milaan, dat hem wel twee jaar zou uitlenen aan Pesaro. In 2010 belandde hij bij Zaragoza, dat pas was teruggekeerd op het hoogste Spaanse niveau.

  In zijn eerste twee seizoenen bij Zaragoza werd de club telkens tiende in de competitie, maar afgelopen seizoen stootte het door tot de halve finales van de play-offs na een overwinning in de kwartfinales tegen... Valencia.

  Valencia is wel al jaren een vaste waarde in de hoogste Liga én de play-offs. Afgelopen seizoen haalde het ook de bekerfinale (verloren tegen Barcelona) en de halve finales van de Eurocup. In 2010 won het de Eurocup, in 2003 voorloper ULEB Cup.

  Van Rossom arriveert vanavond in de sinaasappelstad en zal er voor drie seizoenen tekenen. Hij treedt in de voetsporen van Ann Wauters, die twee seizoenen geleden bij Valencia speelde.