• home
 • video
 • pas verschenen

  Monaco trekt nu ook Abidal aan

  Abidal tekende een contract voor een jaar.

  Eric Abidal heeft een contract voor een seizoen getekend bij het steenrijke Monaco. De Fransman verlaat FC Barcelona na zes jaar en keert terug naar de club waar hij zijn carrière in 2000 begon.

  Na passages bij Monaco, Lille en Lyon trok Abidal in 2007 naar FC Barcelona. Na enkele succesvolle jaren werd de Franse linksachter getroffen door leverkanker. Vorig seizoen kwam Abidal pas in april in actie, nadat hij een levertransplantatie had ondergaan.

  "Dit is fantastisch. Na hetgeen ik meegemaakt heb, was het niet gemakkelijk om een nieuwe ploeg te vinden. Ik ben heel blij met het vertrouwen dat Monaco mij schenkt."

  "Na 13 jaar keer ik terug naar de club waar het allemaal begon. Ik heb heel veel vertrouwen in het project van Monaco en ik wil hun vertrouwen niet beschadigen. Ik ben klaar voor dit avontuur."

  Monaco zat deze zomer nog niet stil. Het versterkte zich al met Radamel Falcao (Atletico Madrid), Ricardo Carvalho (Real Madrid), Joao Moutinho en James Rodriguez (Porto) en Jérémy Toulalan (Malaga).