• home
 • video
 • pas verschenen

  Mollema: "Niet verwacht derde te staan"

  Belkin staat met twee Nederlanders in de top 4.

  Met Bauke Mollema en Laurens ten Dam staan na de Pyreneeën-ritten zowaar twee Nederlanders in de top 4 in de Tour. Sporza sprak hen beiden na hun knappe openingsweek in deze Tour.

  Bauke Mollema maakt zijn kopmanschap bij Belkin voorlopig al helemaal waar met de derde plaats. "Het was een heel goed weekend voor mij en de ploeg. Ik ben blij dat we er goed voor staan met de ploeg."

  "Ik had nu wel niet verwacht dat ik zo hoog zou staan. De Pyreneeën-ritten waren toch zwaar en ik was opgelucht dat ik goed meekon in de finales."

  Waar kan Bauke Mollema eindigen, kan het podium in Parijs? "Er kan nog zo veel gebeuren, want er zijn nog twee zware weken met berg- en tijdritten op komst. Ik hoop het in de komende ritten net zo goed te doen. Dan heb ik het volste vertrouwen in een goed klassement."

  Ten Dam: "Nog geen podiumdromen"

  De Oranje weelde kan niet op, want vlak na Bauke Mollema staat met Laurens ten Dam nog een Belkin-Nederlander vierde in de algemene stand.

  "Ook ik had niet verwacht om na negen ritten zo hoog te staan", zegt Ten Dam bij Sporza. "Ik wist wel dat ik goeie benen had."

  "Er komen nog tijdritten en bergritten aan, dus ik droom zeker nog niet van het podium. Ik heb ook amper een seconde voorsprong op Kreuziger en Contador."

  "Of ik de beste Nederlander in de Tour ben? Ik merk dat Bauke nog voor me staat, dus hij is de beste. Ik denk dat we beiden zo goed scoren omdat we een perfecte voorbereiding hadden. Mogelijk gaf de nieuwe sponsor ook een boost."