• home
 • video
 • pas verschenen

  Menzo: "Menga speelt met zijn carrière"

  Menga (archieffoto) voerde volgens Menzo zijn taken niet uit.

  Opvallend beeld in de oefenwedstrijd Mönchengladbach-Lierse van zaterdag: Lierse-coach Stanley Menzo haalde Dolly Menga in de slotfase gewoon naar de kant. Filip Daems ziet zijn ex-club Lierse in ieder geval "een beter seizoen draaien dan vorig jaar".

  Menzo had al zijn wissels al opgebruikt, maar vond toch dat hij Menga beter van het veld kon halen. "Die jongen speelt met zijn carrière", zegt Menzo in Gazet van Antwerpen. "Iedereen moet zijn taken naar behoren uitvoeren. Het is soms om gek van te worden."

  Menga, een Belg van 20, speelt sinds 2012 bij Lierse. In de tweede helft van vorig seizoen werd hij aan Torino uitgeleend. Voor Lierse speelde hij bij Standard en (op huurbasis) STVV.

  Lierse verloor de wedstrijd met 2-0 door twee doelpunten van Hrgota vlak voor de rust. Voormalig Lierse-speler Filip Daems (foto) had de bal bij een 0-0-stand ook al tegen de lat getrapt.

  "De 2-0 is verdiend, denk ik, maar het resultaat is helemaal niet zo belangrijk in dit soort wedstrijden", zegt Daems in dezelfde krant. "Ik denk dat Lierse met Stanley en Eric (Van Meir, red) twee trainers heeft die flink wat leven in de groep zullen pompen."

  "Lierse wil verzorgd voetbal brengen en gedisciplineerd spelen. Met één of twee bijkomende versterkingen komt het goed met Lierse, daar ben ik van overtuigd. Ik zie het zeker een beter seizoen draaien dan vorig jaar."