• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Ik weet dat ik alles juist doe"

  Froome: "Hopelijk zijn we klaar voor de aanval"

  Op de rustdag leek de persbabbel van Chris Froome meer op een kruisverhoor. "Het is begrijpelijk dat die vragen komen, maar het wielrennen is volgens mij veranderd", zei de geletruidrager.

  Het hotel waar Sky logeert was te klein voor de verzamelde pers die het persmoment van Chris Froome niet wilde missen. Die week voor zijn persconferentie uit naar het hotel van rivaal Contador.

  Al snel werd het thema doping aangeraakt. "Het is begrijpelijk dat mensen vragen stellen. Als je naar het verleden van het wielrennen kijkt, zie je dat grote prestaties steeds aan doping gelinkt werden."

  "Wij torsen het gewicht van die insinuaties, maar volgens mij heeft onze sport het verleden achter zich gelaten. Ik weet alvast dat ik het juist doe en weet hoe ik me heb voorbereid op deze Tour. Ik weet ook dat ze mijn ritzege van zaterdag nooit zullen afnemen. Wat kan ik nog meer doen."

  Het sportieve luik dan. Zal Froome vrijbuiters de kans geven om de gele trui over te nemen? "Daaraan heb ik nog niet gedacht. Het is een hele eer om de gele trui te dragen."

  Vreest hij een coalitie van de andere ploegen tegen hem en Sky?"Als je het team aan de leiding bent, dan doet iedereen alles om je te kloppen. Dat zal dus niet als een verrassing komen als andere ploegen me gezamenlijk aanvallen, hopelijk zullen we er klaar voor zijn."