• home
 • video
 • pas verschenen

  Fiorentina plukt Mario Gomez weg bij Bayern München

  Mario Gomez moet nu de goals maken voor Fiorentina.

  Bayern-trainer Pep Guardiola kan volgend seizoen niet rekenen op Mario Gomez. Bayern München en Fiorentina hebben een akkoord over de transfer van de Duitse aanvaller. Gomez greep dit seizoen vaak naast een basisplaats.

  Vorig seizoen domineerde Bayern München het internationale voetbal. Naast de titel en beker in eigen land, won het ook de Champions League. Maar coach Jupp Heynckes gunde de Kroaat Mario Mandzukic meestal een basisplaats in de spits.

  De nieuwe trainer van Bayern, Pep Guardiola, ziet Gomez nu naar Italië verhuizen. "Mario wou zelf naar Fiorentina. We hebben zijn wens vervuld", meldt Bayern. Volgens Bild krijgt Bayern ongeveer 20 miljoen euro voor de aanvaller, die een contract voor vier seizoenen kan tekenen bij Fiorentina.

  Het betaalde in 2009 zelf 35 miljoen euro aan Stuttgart voor Gomez.