• home
 • video
 • pas verschenen

  De Camargo speelt drie jaar voor Standard

  In zijn eerste Standard-periode vierde De Camargo twee titels.

  Igor De Camargo speelt na drie jaar Bundesliga opnieuw in ons land. De spits, die nog een contract had bij de Duitse club Hoffenheim, keert terug naar Standard. De tot Belg genaturaliseerde Braziliaan tekende voor drie seizoenen op Sclessin. De Camargo: "Iedereen weet waar ik van droom: met de Rode Duivels naar het WK in Brazilië gaan."

  Vorige week liet de manager van Igor De Camargo, Paul Stefani, al optekenen dat zijn pupil oren had naar een terugkeer. In Luik beleefde De Camargo zijn mooiste sportieve periode. Zo hielp hij Standard aan twee titels op rij (2008 en 2009).

  In 2010 verhuisde De Camargo (30) naar de Bundesliga. Bij Borussia Mönchengladbach draaide het aanvankelijk goed, daarna gooide blessureleed roet in het eten. In januari van dit jaar kwam De Camargo bij Hoffenheim terecht, maar met die ploeg moest hij degradatievoetbal spelen.

  De Camargo wil er alles aan doen om weer een plaats te veroveren bij de Rode Duivels (foto). Maar dan moet hij wel spelen en dat kon de coach van Hoffenheim de aanvaller niet garanderen.

  Standard kwam snel op de proppen en De Camargo had zin in zijn ex-club. Maandag kwamen Standard en Hoffenheim een transferbedrag overeen. De Camargo ondertekende een contract voor drie jaar.

  Met de komst van De Camargo worden de vurige supporters in Luik op hun wenken bediend. Eerder verlengden sterkhouders Ezekiel, Vainqueur en Batshuayi hun contract. Voorzitter Roland Duchâtelet, die aangaf de club te willen overlaten, lijkt zo aan een charmeoffensief bezig.

  De Camargo: "Ik wil voor de titel spelen"

  "Ik wil bij Standard vooral spelen en een terugkeer naar Luik is mooi", zo licht De Camargo zijn transfer toe bij Sporza. "Ik heb er mooie dingen beleefd en ik wil die graag opnieuw meemaken."

  De Camargo is geboren in Brazilië. Hij windt er geen doekjes om. "Iedereen weet waar ik van droom: met de Rode Duivels naar het WK in Brazilië gaan. Ik hoop dat ik in Luik mijn doel kan waarmaken."

  "De ambitie met dit Standard? Deze club moet altijd ambitieus zijn. Ik wil voor de titel spelen met Standard. Ik hoop dat mijn ploegmaats hetzelfde idee hebben. Dit voelt aan als thuiskomen."