• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador: "Ik zal zeker nog iets proberen"

  Contador: "Ik zal nog aanvallen"

  Alberto Contador werd voor de Tour als de grootste uitdager voor Christopher Froome gezien, maar hij verloor al bijna twee minuten op de Brit. De Spanjaard twijfelt aan zijn vorm. "Normaal word ik wel nog beter", zegt hij op de persbabbel op de rustdag.

  Alberto Contador draait na een dopingschorsing weer mee in het Tour-circus. Hij lijkt wel niet meer de renner die hij vroeger was, hoe voelt de Spanjaard zich nu?

  "Zondag voelde ik dat een aanval op de laatste klim geen zin had. Er was nog te veel volk bijeen en na de klim was er nog een afdaling van 30 km. Daarom vond ik het slimmer om krachten te sparen voor de tijdrit."

  "Ik kan niet zo goed zeggen waar iedereen conditioneel staat. Die van mij is alvast niet uitzonderlijk goed. Maar in grote rondes, word ik normaal steeds beter. In de derde week voel ik mij het best."

  "Bij Froome merkte ik in de Vuelta dat hij het lastiger kreeg in de slotweek. Daarom mogen we nog niet denken dat het onmogelijk is hem te kloppen. Ik zal zeker iets proberen en risico nemen. Als je denkt dat iets onmogelijk is, raak je nergens."