• home
 • video
 • pas verschenen

  Batshuayi blijft Standard trouw en tekent bij tot 2018

  Batshuayi (19) stond in de belangstelling van Anderlecht.

  Sinds voorzitter Roland Duchâtelet bekendmaakte dat hij bereid is Standard over te laten, tekent de ene na de andere sterkhouder bij. Michy Batshuayi is de volgende in de rij. De jonge spits - die in de belangstelling stond van Anderlecht - verlengde zijn contract tot 2018.

  De afgelopen weken leek Standard de ene na de andere sterkhouder te verliezen. William Vainqueur, Imoh Ezekiel en Michy Batshuayi leken allemaal aan te sturen op een vertrek. Ze konden zich niet vinden in de visie van Standard-voorzitter Roland Duchâtelet.

  Maar de aankondiging dat Duchâtelet bereid is om Standard te verkopen, zorgt voor de totale ommekeer. Eerder besloten Vainqueur en Ezekiel hun contract al te verlengen, nu doet ook Michy Batshuayi dat.

  De Congolese Belg schermde met interesse van Anderlecht en uit Engeland, maar heeft nu beslist om zijn contract tot 2018 te verlengen.

  "Ondanks de interesse van vele ploegen heeft Michy de beste keuze gemaakt om progressie te boeken", reageert sportief directeur Jean-François De Sart. "Hij kan het ook heel goed vinden met de nieuwe coach Guy Luzon."

  "Hij voelt zich goed en kan blijven evolueren in een omgeving die hij goed kent. Dat is een echte meerwaarde."

  "Michy wil zelf vooruitgang boeken en de club wil goede resultaten neerzetten. Dat was doorslaggevend om onze samenwerking te verlengen."