• home
 • video
 • pas verschenen

  Vettel is heer en meester in Montreal

  Vettel balt zijn vuist na een nieuwe zegetocht.

  Sebastian Vettel heeft voor de eerste keer in zijn carrière de GP van Canada gewonnen. De Red Bull-rijder domineerde de wedstrijd van start tot finish en verstevigt ook zijn leidersplaats in het WK. Fernando Alonso was tweede, Lewis Hamilton eindigde derde.

  De overmacht van Vettel stond een spectaculaire race in de weg. De hartslag van de Duitser ging nauwelijks de hoogte in, zo snel sloeg hij vanuit poleposition een kloof en behield hij ze. Hij stuurde zijn Red Bull voor het eerst naar de overwinning in Montreal.

  "Mijn start was geweldig en we hebben die lijn een hele koers doorgetrokken. Ik had het hier twee jaar geleden verbrod in de laatste ronde toen ik leidde, bij deze heb ik het goedgemaakt", reageert Vettel.

  Voor de 25-jarige Vettel is het zijn derde overwinning van het seizoen in zeven wedstrijden, na Maleisië en Bahrein, en de 29e in zijn carrière.

  In een spannende remonte eindigde Fernando Alonso, als zesde vertrokken, nog op de tweede plaats. De Spanjaard wipt in de WK-stand over Kimi Räikkönen ook naar de tweede stelling, op 36 punten van Vettel.

  De Fin van Lotus schreef wel geschiedenis, want hij reed voor de 24e Grote Prijs op rij in de punten. Dat is een evenaring van het record van Michael Schumacher.