• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Ik voel al beterschap"

  Jurgen Van den Broeck: "Het zal weinig invloed hebben."

  De Dauphine heeft voor Jurgen Van den Broeck niet gebracht wat hij er vooraf van verwacht had. De kopman van Lotto-Belisol had last van een keelontsteking maar het ergste leed lijkt nu geleden. Hij denkt ook al aan het BK. "Dat is de ideale aanloop naar de Tour."

  Jurgen Van den Broeck moest een tik incasseren in de Dauphiné. In de tijdrit en de eerste bergrit verloor hij veel tijd. Na onderzoek bleek dat de vierde van de Tour 2012 last had van een keelontsteking.

  "Ik ben aan de beterhand", zegt Van den Broeck aan Sporza. "Ik voel beterschap. Als het bij één slechte dag blijft, dan zal dat weinig invloed hebben op mijn prestaties in de Tour. Dan valt het wel mee."

  Van den Broeck had het even moeilijk. "Het eerste moment was er toch paniek. De voorbije jaren verliep alles vlot richting Ronde van Frankrijk en nu was er plots die ontsteking. Ik stond volledig te voet."

  "BK is de ideale aanloop naar de Tour"

  Na de Dauphiné begint Van den Broeck aan de laatste rechte lijn richting de start van de Tour. Zondagavond vertrekt hij vanuit Frankrijk opnieuw naar Sierra Nevada voor een laatste hoogtestage.

  De week voor de Tour rijdt hij nog het BK. Volgens parcoursbouwer Jean-Luc Vandenbroucke is VdB de favoriet. "Dat is vreemd als je nog maar één koers hebt gewonnen in je carrière", lacht Van den Broeck.

  "Ik hoor dat het parcours lastig is en ik zal het zeker proberen. Voor mij is het vooral een ideale koers als aanloop naar de Tour. Net als de eerste ritten in de Tour is het BK lang en lastig."