• home
 • video
 • pas verschenen

  Vader Borlée: "Koude verstoorde voorbereiding"

  Jacques Borlée: "Alle atleten hebben momenteel een achterstand".

  De broers Borlée hebben dit seizoen nog geen toptijden gelopen. Vader en coach Jacques Borlée maakt zich nog geen zorgen over de vormcurve van zijn zoons. Jonathan Borlée geeft wel toe dat hij zich nog niet top voelt.

  "De winterkoude heeft onze voorbereiding verstoord", vertelt Jacques Borlée. "Alle atleten hebben momenteel drie weken achterstand in hun programma. Daarnaast hebben we in dit post-olympisch jaar veel veranderd, onder andere een hoogtestage, en dat werpt zijn vruchten nog niet af."

  Zondag komen Jonathan en Kevin Borlée op de atletiekmeeting in Rabat (Marokko) in actie op de 200 meter. Het wordt het eerste duel op die afstand tussen de tweelingbroers in zeven jaar tijd. Nochtans zou Jonathan Borlée aanvankelijk de 400 meter lopen.

  "Donderdag op de Diamond League-meeting in Rome liep ik 46"07 op de 400 meter. Dat was niet het resultaat dat ik verwachtte", legt Jonathan (foto) zijn beslissing uit. "Na 300 meter had ik geen kracht meer, dat was me nog nooit overkomen."

  "Ik zag een nieuwe 400 meter niet meteen zitten. Ik loop de 200 meter om aan iets anders te denken. De 200 meter is een beetje als vakantie."

  Het persoonlijk record van Jonathan op de 200 meter is 20"31, Kevins snelste tijd is 20"72.

  Kevin Borlée: "Voel me niet zoals het zou moeten"

  Terwijl Jonathan Borlée de 200 meter als een vakantie beschouwt, is het voor broer Kevin een opgave. "Ik voel mij nooit fantastisch op die afstand. Ik voel me trouwens in het algemeen niet zoals zou moeten", vertelt hij.

  "Maar ik maak me geen zorgen. Het is gewoon kwestie van het goeie ritme te vinden. Ook de vorige jaren zette ik rond deze tijd geen geweldige uitslagen neer. Volgende week loop ik een 400 meter in Oslo en zie ik wel waar ik sta."