• home
 • video
 • pas verschenen

  Tim Wellens: "Even goed worden als Van den Broeck"

  Tweedejaarsprof Tim Wellens heeft een opmerkelijke Dauphiné achter de rug. De 22-jarige renner van Lotto-Belisol was een paar keer gedurfd mee in de aanval. Wellens blijft ondanks zijn mooie prestaties bescheiden.

  "Ik had zelf niet verwacht dat ik het zo goed zou doen, zeker niet omdat hier op hoog niveau gepresteerd wordt", zegt Wellens aan Sporza.

  "Zondag was ik mee in de lange vlucht, maar toen Froome en Porte op het einde voorbijkwamen, dacht ik "Hun niveau ligt 10 keer hoger dan het mijne, ik moet nog veel trainen"."

  "Ik moet aan kracht en inhoud winnen, want in lange ritten heb ik het lastig in de finale. Maar ik ben nog jong..."

  In het gronde rondewerk zullen we Wellens dit jaar nog niet zien. "Geen Tour of Vuelta voor mij. De ploeg vindt me te jong en ze hebben daar gelijk in", klinkt het.

  "Ik leg me in eerste instantie toe op het BK, waar een lastig parcours ligt. Van den Broeck en Roelandts zijn onze kopmannen, maar ik hoop ook een rol te spelen. En later op het jaar rijd ik de WorldTour-koersen in Québec en Montreal."

  "Mijn ambitie? Ik rijd graag bergop en probeer even goed te worden als Jurgen Van den Broeck. Maar dat wordt heel moeilijk. Ik zal er hard voor moeten werken en blijf een bescheiden mens."