• home
 • video
 • pas verschenen

  "Roestige" Blake maakt comeback met matige 200

  Yohan Blake verdedigt in augustus zijn wereldtitel.

  Yohan Blake heeft zijn comeback gemaakt na zijn hardnekkige dijblessure. De wereldkampioen op de 100 meter was op een bescheiden meeting in Kingston de sterkste op de 200 meter in 20"72. "Ik voelde me wat stram en stijf tijdens de race."

  Yohan Blake blesseerde zich in april aan zijn dij en liep sindsdien geen enkele race meer. In Kingston maakte hij niet echt indruk op de 200 meter, de afstand waarop hij tweede werd op de Olympische Spelen.

  Gesteund door een forse rugwind liep Blake in baan zes wel naar de overwinning in 20"72. Maar hij hield maar net de wereldkampioen bij de junioren, Delano Williams, af. Die klokte 20"74.

  "Ik dank God dat ik de race heb kunnen uitlopen", schreef Blake op Twitter. "Ik voelde me wel een beetje roestig tijdens de wedstrijd."

  Blake verdedigt dit jaar in Moskou zijn wereldtitel op de 100 meter. Voor die afstand is hij automatisch geplaatst voor het WK. Hij wil zich ook nog plaatsen voor de 200 meter op het nationale kampioenschap.