• home
 • video
 • pas verschenen

  Stimac: "We geven de strijd nog niet op!"

  Srna: "We gaan toch nog proberen ons rechtstreeks te plaatsen."

  De Schotten hebben België een serieuze dienst bewezen door in Kroatië te gaan winnen. "De neerbuigende Kroaten hadden ons gemotiveerd", zeggen de Schotten. "Dit mag de nummer 4 van de wereld niet overkomen", luidt het in het Kroatische kamp.

  Niemand in Kroatië twijfelde eraan dat hun nationale ploeg Schotland zou oprollen. Het draaide anders uit. "Maar we geven de strijd nog niet op", zegt bondscoach Igor Stimac na de 0-1-nederlaag.

  "We hebben gejubeld toen we wonnen en we zullen dan ook het hoofd niet laten hangen nu we verliezen", blijft Stimac strijdvaardig. "We gaan toch nog proberen om ons rechtstreeks te plaatsen", zegt kapitein Darijo Srna. "Het zou de eerste keer zijn dat we barrages moeten spelen."

  "We hebben blijkbaar niets geleerd van onze gelukkige zege in Wales", zegt Josip Simunic. "Dit mag de nummer vier van de wereld niet overkomen."

  Het was van oktober 2011 geleden dat de Schotten nog eens een match met inzet konden winnen. "We zijn naar hier gekomen met het geloof dat we iets konden rapen", zegt doelpuntenmaker Robert Snodgrass.

  "De Kroaten hadden in aanloop naar de match heel neerbuigend gedaan over ons. Dat heeft ons gemotiveerd. We hadden zelfs nog meer kunnen scoren tegen een sterk Kroatië", zegt de Norwich-speler.

  "We hebben met ons hart gespeeld", zegt bondscoach Gordon Strachan. "Of we de critici op hun plaats hebben gezet? Ik luister niet naar critici en lees geen kranten. Ik moet niemands ongelijk bewijzen."