• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: gebroken neus en barst in oogkas

  "Wat je allemaal niet doet voor je land", tweette Vincent Kompany

  Vincent Kompany heeft de match tegen Servië uitgespeeld met een gebroken neus, een barst in zijn oogkas en een lichte hersenschudding. De aanvoerder van de Rode Duivels bracht de nacht door in het ziekenhuis.

  Vincent Kompany liep de blessure op in de eerste helft, toen de doelman van Servië een bal wou wegstompen, maar de Belgische aanvoerder per ongeluk ook een stomp uitdeelde.

  Kompany werd een tijdje verzorgd aan de zijlijn, maar speelde de match nog gewoon uit. Na afloop had hij al door dat het niet goed zat met zijn neus en oogkas. "Die doelman heeft stevige vuisten", grapte hij wel nog.

  Ondanks de pijn deed Kompany ook gewoon mee met het feestje met de spelers. "Ik kan niet meer ademen en ik kan niets meer zien, maar het is fantastisch", vertrouwde hij Sporza nog toe.

  Nadien werd hij naar het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen gebracht. Het verdict luidde: een verplaatste neusfractuur, een barst in de oogkas en een lichte hersenschudding. Zaterdagochtend mocht Kompany het ziekenhuis weer verlaten. "Wat je al niet doet voor je land", tweette de aanvoerder vrijdagnacht nog.