• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Mijn trui tonen in Zwitserland"

  Gilbert en Boonen rijden allebei in Zwitserland.

  Met Philippe Gilbert in de regenboogtrui en Tom Boonen in de driekleur staan twee opvallende Belgische trekpleisters aan de start van de Ronde van Zwitserland. Wat verwachten ze van de rittenwedstrijd?

  Philippe Gilbert had de Ronde van Zwitserland oorspronkelijk niet op zijn programma staan.

  "Omdat mijn tweede zoontje vroeger dan gepland geboren werd, heb ik de mogelijkheid om hier mee te rijden. Het betekent veel voor mijn Zwitserse ploeg BMC dat het de regenboogtrui kan tonen."

  "Ik ben gelukkig als de ploeg gelukkig is. Dus daarom rijd ik hier graag. In het peloton merk ik wel dat ik net door die trui minder ruimte krijg."

  Gilbert won nog niet in 2013. "Maar ik sta er echt wel. Het zijn kleine dingen die niet meezitten. Of ik twijfel? Ik probeer vertrouwen te houden in mijn trainingsarbeid en talent."

  "Uit mijn vorige deelnames in Zwitserland weet ik dat er ritten zijn die me liggen. Maar het moet meezitten, ik hoop ook niet te veel last te hebben van de pollen."

  "Mijn grote doel is het WK eind september in Firenze. Dat ligt mij. En ik wil er Tom Boonen ook absoluut bij, ook al is het parcours niet op zijn maat. Hij is een belangrijke leider en ik in 2016 dan wel een wederdienst doen als het WK in Qatar is."

  Boonen: "Toewerken naar mijn topvorm"

  Ook de Belgische driekleur rijdt rond in Zwitserland. Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) werkt toe naar zijn beste vorm.

  "Ik wil hier mijn conditie verder aanscherpen met het oog op het BK. Al herhaal ik dat het BK heel lastig zal worden."

  "Van deze Ronde verwacht ik niet al te veel. Ik ken het parcours nog niet, maar weet dat bij aankomsten in Zwitserse ritten Peter Sagan moeilijk te kloppen is."

  Boonen rijdt niet in de Tour, "maar er zijn nog leuke koersen deze zomer. En daarna wil ik een mooi najaar rijden. Ik wil zo snel mogelijk weer supergoed zijn en dat niveau tot het WK houden."