• home
 • video
 • pas verschenen

  Broers Bryan redden het net tegen Fransen

  Bob en Mike Bryan winnen hun 14e grandslamtitel.

  Michaël Llodra en Nicolas Mahut zijn er net niet in geslaagd om Roland Garros te winnen in het dubbelspel bij de mannen. De Amerikaanse tweelingbroers Bob en Mike Bryan wonnen de beslissende tiebreak met 7-4 tegen de Fransen.

  Llodra en Mahut spelen nog maar zeven toernooien samen. Ze stonden op drie punten van de zege: ze leidden met 4-2 in de tiebreak van de derde set.

  Maar de Bryans (35) toonden toen waarom ze het allerbeste dubbelduo uit de geschiedenis zijn. Ze verhoogden de druk en wonnen vijf punten op een rij. Goed voor hun 14e grandslamtitel. De twee wonnen samen al 89 titels, waaronder het olympisch goud in Londen.

  Het Franse publiek wacht al sinds 1984 en het duo Yannick Noah-Henri Leconte op een thuistriomf in het mannendubbel.