• home
 • video
 • pas verschenen

  Tyson: "Holyfields oor smaakte naar stront"

  Tyson: "Met zijn eigen barbecuesaus had Holyfields oor misschien wél gesmaakt."

  Ex-bokskampioen Mike Tyson zit nooit verlegen om een straffe uitspraak. Toen een interviewer hem vroeg hoe het oor van Evander Holyfield smaakte, had hij dan ook geen zetje nodig om nog eens loos te gaan.

  Mike Tyson was te gast bij een MMA-gala. Mixed Martial Arts is een spectaculaire gevechtssport die razend populair is in de VS en daar pikt de mediageile Tyson graag een graantje van mee.

  Over de vraag van de reporter hoe het oor van Evander Holyfied smaakte, hoefde Tyson dan ook niet lang na te denken. "Naar stront. Er zijn freaks die écht mensenvlees eten en het is gewoonweg vreselijk", zegt de 46-jarige ex-wereldkampioen.

  "Ik heb het over dit onderwerp trouwens met Evander zelf al gehad. Hij maakt nu reclame voor barbecuesaus. Misschien had zijn oor beter gesmaakt als ik die saus erbij kon nemen."

  In 1997 probeerde Mike Tyson zijn wereldtitel bij de zwaargewichten te heroveren tegen Evander Holyfield. Maar Tyson werd gediskwalificeerd toen hij in de elfde ronde een stukje van het oor van zijn tegenstander afbeet (foto).

  Bekijk hieronder het bewuste interview met Mike Tyson. De vraag over Evander Holyfield wordt gesteld na 2'10".