• home
 • video
 • pas verschenen

  Kroatië: "Opgelet voor gevaarlijke juni-maand"

  Stimac: "We speelden al drie keer tegen Schotland en wonnen nog nooit."

  België en Kroatië lossen elkaar van geen vin in hun WK-groep. Er is dan ook niemand die verwacht dat de Kroaten punten zullen laten liggen tegen Schotland. Bondscoach Igor Stimac gaat op de rem staan.

  De Schotten staan niet alleen laatste in groep A, ze missen ook nog eens een pak basisspelers. Kroatisch bondscoach Igor Stimac is beducht voor onderschatting van de Schotten, die voor het eerst door Gordan Strachan geleid worden.

  "Mijn twee voorgangers misten kwalificatie voor een groot toernooi door een slippertje in juni", waarschuwt Stimac. "Bovendien hebben we al drie keer tegen Schotland gespeeld en nog nooit gewonnen."

  Strachan kruipt maar wat graag in de underdogrol. "We hebben een heel jonge ploeg, veel van mijn spelers hebben zelfs nog nooit Europees gespeeld. Het zal voor hen in ieder geval een schitterende ervaring worden."