• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "We moeten snel proberen te scoren"

  Courtois: "Mijn toekomst? Zaterdag geef ik een persconferentie."

  Thibaut Courtois staat straks tussen de palen in België-Servië. De minst gepasseerde en meest gelauwerde doelman van de Primera Division neemt de plaats in van Simon Mignolet, die nog keepte in de oefeninterland tegen de VS. Sporza sprak met de keeper.

  "Tot vorig weekend moest ik competitie spelen met Atletico. Ik heb dus niet de hele voorbereiding meegemaakt, maar wat ik deze week gezien heb, is mooi", zegt Courtois.

  "Knap dat iedereen na zo'n lang seizoen, dat in juli begon en na Servië pas eindigt, nog zo scherp is. Nu moeten we nog één keer vol gas geven vanavond."

  Bondscoach Marc Wilmots spreekt tegen dat zijn spelers moe zijn en zegt dat iedereen fris aan de aftrap komt. Courtois: "Of een keeper ook moe kan zijn? Zeker. Mentale vermoeidheid kan op de spieren slaan. Maar ik ben nog fris in m'n hoofd."

  Courtois neemt met niets minder vrede dan een driepunter, maar betuigt Servië - zoals het betaamt - het nodige respect. "Zij zullen willen winnen, hoewel gezegd wordt dat ze al uitgeschakeld zijn voor het WK. Voor hen zou een zege tegen België een mooi resultaat zijn."

  "Ik verwacht dat ze scherp zullen starten, we moeten dus geconcentreerd zijn vanaf de aftrap. Maar stel dat wij snel kunnen scoren, dan zullen de Serviërs het misschien wel wat laten hangen..."

  "Nu ben ik alleen bezig met de wedstrijd"

  Hoe gaat Courtois eigenlijk om met al de lofbetuigingen aan zijn adres en de gissingen over zijn toekomst (nog een jaartje Madrid of met ex-Real-coach Mourinho naar Chelsea)? "Daar geef ik zaterdag een persconferentie over. Nu ben ik alleen bezig met de wedstrijd."