• home
 • video
 • pas verschenen

  Cancellara laat Tour de France schieten

  Fabian Cancellara: "Ik mik op andere doelen, zoals het WK."

  Fabian Cancellara zal voor het eerst in zeven jaar niet aan de start van de Tour de France staan. "De Tour schonk me al mooie dingen, maar nu mik ik op andere doelen, zoals het WK", twittert de Zwitser van RadioShack.

  De 32-jarige Cancellara en de Tour, dat is al jaren een geslaagd huwelijk. Vijf keer won hij de proloog/openingstijdrit en droeg hij de dagen erna het geel: in 2004 en 2012 in Luik, 2007 in Londen, 2009 Monaco en 2010 Rotterdam. 28 dagen al was hij getooid in het geel.

  Dit jaar, in haar honderdste editie, begint de Tour niet met een proloog of openingstijdrit, maar met een etappe in lijn op Corsica.

  In zijn voorbereiding op het WK in Firenze rijdt Cancellara onder andere de rondes van Oostenrijk, Polen en Spanje. Morgen vertrekt hij in de Ronde van Zwitserland.

  Ook geen Chris Horner

  RadioShack meldde ook het verstek van Chris Horner voor de Ronde van Frankrijk. De Amerikaanse veteraan, 41 ondertussen, moest twee weken geleden aan zijn knie geopereerd worden en raakt niet tijdig fit. Vorig jaar was Horner 13e in de Tour, zijn beste resultaat was een negende plaats in 2010.