• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Heb geen kracht door ziekte"

  Van den Broeck: "Jammer, want ik wou me tonen"

  Jurgen Van den Broeck heeft een verklaring voor zijn uitschuiver in de Dauphiné. Hij verloor maar liefst tien minuten op de toppers. "Ik ben ziek en startte al met antibiotica", zette hij op Twitter.

  Lotto-Belisol-kopman en Tour-hoop Jurgen Van den Broeck beleefde een rotdag in de Dauphiné. Na 139 kilometer bolde hij 9'58" na ritwinnaar Froome over de streep.

  Na de koers werd duidelijk dat er meer aan de hand was dan enkel een offday. Jurgen Van den Broeck heeft wat wellicht het begin is van een keelontsteking.

  "Ziekte blijkt de oorzaak van de zeer slechte prestatie van vandaag en ook oorzaak van slechte tijdrit gisteren. Totaal geen kracht!",schreef hij op Twitter.

  Op een goeie drie weken van de Tour-start is dat slecht nieuws. "Meteen gestart met antibiotica in de hoop dat het zeer snel is opgelost! Zeer jammer, want ik had graag iets laten zien deze week."

  Frison: "Moeten rustig blijven"

  Herman Frison, ploegleider van Lotto-Belisol, kent Jurgen Van den Broeck als geen ander en wil niet in paniek slaan.

  "Ik weet hoe Jurgen in elkaar steekt. Als hij ook maar iets kleins mankeert, kan hij niet voort. Voor de rit zei Jurgen aan de ploegdokter dat hij keelpijn had. Nu blijkt dat hij een keelontsteking heeft", vertelt hij bij Sporza.

  "Ik hoop dat 3 dagen antibiotica volstaan. Daarna gaan we gewoon weer verder. We moeten rustig blijven. Dit kan ons drie of vier dagen kosten in de voorbereiding van de Tour. Maar dat is geen probleem. Dit mag niet voor twijfel zorgen. Wij hebben het volste vertrouwen in hem."