• home
 • video
 • pas verschenen

  Schumacher en Mourinho wuiven Ballack uit

  Michael Ballack genoot van de gala-avond.

  0 / 0

  Michael Ballack genoot van de gala-avond.

  Michael Ballack heeft met een afscheidswedstrijd in Leipzig het punt achter zijn carrière gezet. In oktober had hij zijn afscheid aangekondigd. De 36-jarige Duitser behaalde successen met onder andere Leverkusen, Bayern München, Chelsea en de nationale ploeg van Duitsland.

  Ongeveer 50.000 toeschouwers waren naar het stadion in Leipzig afgezakt om Ballack uit te zwaaien. Ze kregen een wedstrijd voorgeschoteld tussen "de vrienden van Ballack" en een "wereldselectie."

  Onder meer Didier Drogba, Lothar Matthäus, Andrej Sjevtsjenko, Philipp Lahm, Michael Essien en Formule 1-icoon Michael Schumacher trokken een voetbalplunje aan. Rudi Völler en José Mourinho, coach van Ballack bij Chelsea, waren de coaches.

  "Het is fantastisch dat na zo'n lang seizoen nog zoveel internationale sterren naar mijn afscheidswedstrijd gekomen zijn", reageerde Ballack, die drie doelpunten voor zijn rekening nam in de door "de vrienden van Ballack" met 4-3 gewonnen partij.