• home
 • video
 • pas verschenen

  Philippe Vander Putten wordt CEO van BOIC

  Vander Putten was o.m. CEO van Proximus en Brussels Airlines.

  Op 1 september 2013 treedt Philippe Vander Putten in dienst als CEO van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. De 54-jarige zakenman, de ex-baas van onder meer Proximus en Brussels Airlines, zal instaan voor het dagelijkse beheer van het BOIC.

  De raad van bestuur van het BOIC koos Vander Putten uit een reeks kandidaten. Vander Putten komt om het pensioen van secretaris-generaal Guido De Bondt (in maart 2014) en marketingdirecteur Piet Moons (in september 2013) op te vangen.

  Vander Putten was in 1994 "Marketeer van het Jaar", hij bekleedde de voorbije jaren topfuncties bij verschillende bedrijven.

  Vander Putten kijkt uit naar zijn nieuwe job: "Ik ben altijd gepassioneerd geweest door sport en topsport in het bijzonder. Ik kan niet wachten om mijn ervaring als manager ten dienste te stellen van het BOIC en de sportwereld."

  "Ik blijf ervan overtuigd dat een land als het onze beter kan doen als we onze krachten bundelen." De samenwerking met de federaties en de gemeenschappen zit daarbij in zijn achterhoofd.