• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali verlengt bij Astana tot 2016

  Vincenzo Nibali wint in zijn eerste seizoen bij Astana de Giro.

  Vincenzo Nibali heeft vandaag zijn contract bij Astana verlengd tot 2016. De Italiaan zette in Astana, de hoofdstad van Kazachstan, zijn krabbel. De ploeg is in Kazachstan om de zege van Nibali in de Giro te vieren.

  Teammanager Aleksandr Vinokoerov is blij met de verlenging van zijn kopman. De olympische kampioen, ondertussen gestopt als renner, legde de ambities van Nibali voor 2013 en 2014 vast: "Hij start in de Vuelta en wil pieken naar het WK in Firenze. Volgend jaar mikt Nibali op de Tour de France."

  Nibali is aan zijn eerste seizoen bij Astana bezig. De voorbije zes jaar was hij actief bij Liquigas. Hij won dit jaar naast de Giro ook al Tirreno-Adriatico en de Ronde van Trentino.