• home
 • video
 • pas verschenen

  Mihajlovic: "Liever Kroatië dan België op WK"

  Mihajlovic: "Niemand gelooft nog in het WK"

  De Servische bondscoach Sinisa Mihajlovic weet dat in Servië niemand nog op WK-deelname rekent. "Maar dan zie ik liever de Kroaten de groep winnen", maakt hij duidelijk dat de Duivels geen cadeaus zullen krijgen.

  Als Servië wint in Brussel, heeft het nog een waterkans om naar het WK te gaan. Maar de Serviërs hebben zich er eigenlijk al bij neergelegd dat ze niet naar Brazilië mogen.

  Bondscoach Sinisa Mihajlovic heeft geen last van druk. "Want die is er niet", zegt hij. "Ik denk niet dat iemand in Servië nog denkt dat we ons kwalificeren."

  "Dat betekent niet dat we deze match anders aanpakken. We willen België op dezelfde manier bekampen als in Belgrado."

  Mihajlovic heeft ook een uitgesproken mening over de strijd in de groep tussen België en Kroatië. "Als ik eerlijk ben, zie ik liever Kroatië op de eerste plaats eindigen."

  "Ik heb meer vrienden bij de Kroaten dan bij de Belgen. Al zijn de Rode Duivels individueel wel sterker."

  Mihajlovic ligt onder vuur na de povere WK-reeks. "De selectie is nu jonger en dat vergt tijd. Na de laatste kwalificatiematch in oktober praat ik met de bond. Dan nemen we een beslissing."

  Ivanovic: "Hoop dat Eden niet top is"

  Bij Servië is Branislav Ivanovic de sterkhouder in de verdediging. Ivanovic is ploegmaat van Eden Hazard bij Chelsea. "Eden kan een match in één beweging beslissen. Ik hoop dat hij fysiek geen 100% is", lacht Ivanovic.

  Aleksandar Kolarov kent Kompany van bij Manchester City. "België heeft een heel sterk team", zegt de City-verdediger. "Ik geef de Duivels meer kans op de eerste plaats dan de Kroaten."