• home
 • video
 • pas verschenen

  Luis Suarez maakt enige goal tegen Frankrijk

  Luis Suarez valt in bij de rust en scoort na vijf minuten.

  Uruguay heeft Frankrijk verslagen in een oefeninterland in Montevideo. 1-0 werd het, dankzij een goal van invaller Luis Suarez, de spits van Liverpool.

  Uruguay bereidt zich voor op een cruciale WK-kwalificatiematch, dinsdag in Venezuela. Het team moet winnen om op te klimmen in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. Nu is het daarin zesde, de eerste vier mogen rechtstreeks naar het WK.

  Suarez zal dinsdag niet mogen meedoen, omdat hij geschorst is. Hij viel tegen Frankrijk wel in bij de rust in de plaats van Forlan. Vijf minuten later had hij de score geopend. Hij ontweek Eliaquim Mangala, ex-Standard en voor het eerst in de basis bij Frankrijk, en schoof de bal diagonaal voorbij doelman Steve Mandanda.

  Frankrijk speelt zondag ook vriendschappelijk tegen Brazilië, de gastheer van het WK 2014.