• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren: "Akkoord met Anderlecht over Odoi"

  Denis Odoi kan de verdediger zijn die Lokeren zoekt.

  Lokeren is goed op weg om Denis Odoi weg te halen bij Anderlecht, waar de verdediger niet veel aan spelen toekomt. "We hebben een akkoord met Anderlecht over de transferprijs", zegt Lokeren-preses Roger Lambrecht. "En ook met de speler zelf zijn we zo goed als rond", voegt technisch directeur Willy Reynders eraan toe.

  Odoi is 25 jaar. Hij debuteerde in het eerste elftal bij tweedeklasser OHL, kwam in 2009 bij STVV terecht en speelt sinds 2011 voor Anderlecht. Coach John van den Brom ziet de eenmalige Rode Duivel echter niet als basisspeler.

  Twee Afrikaanse spitsen komen erbij

  Voor zijn offensieve compartiment heeft Lokeren zich verstevigd met twee jonge Afrikaanse spitsen. De Nigeriaan Abayomi Owonikoko (20) komt over van FC Gagra, uit Georgië. Hij speelde ook op uitleenbasis bij Zestafoni (Georgië) en Volyn Loetsk (Oekraïne).

  Lokeren hevelt ook de 18-jarige Ghanese spits Eugène Ansah over naar de A-kern. Die scoorde de voorbije maanden vijf keer bij de beloften.