• home
 • video
 • pas verschenen

  Defour en Benteke poetsen kleedkamers van vrouwen

  Benteke en Gillet dragen een geblesseerde Duivelin van het veld

  Voor de vijfde Duiveluitdaging daagden de Rode Duivels de Belgische vrouwen uit om de grootste vrouwenspionkop te vormen. Amper één week na de oproep was het speciaal gereserveerde vrouwenvak tegen Servië volledig uitverkocht. Als tegenprestatie stelden Benteke, Defour, Gillet, Simons en Vossen zich ten dienste van hun vrouwelijke collega's.

  Meer dan 3.000 dames probeerden via foto’s en filmpjes te bewijzen dat ze een plek verdienden in de vrouwenspionkop. De actie was een voltreffer.

  1.100 vurige vrouwen zullen morgenavond tegen Servië iedereen laten zien dat ze de beste vrouwelijke fans ter wereld zijn.

  Als tegenprestatie hadden de Rode Duivels beloofd om zich volledig ter beschikking te stellen van vrouwelijke voetballers. Dus hebben vijf Rode Duivels vol overgave twee vrouwenploegen getraind.

  En het bleef niet beperkt tot het geven van tactische richtlijnen en tips. Christian Benteke, Jelle Vossen, Jean-François Gillet, Timmy Simons en Steven Defour supporterden tijdens een geïmproviseerde match voor de vrouwen, ze verleenden eerste hulp aan geblesseerde speelsters en trakteerden de winnaresssen op een champagnedouche.

  En om de vrouwen helemaal te plezieren poetsten ze achteraf ook hun kleedkamers en voetbalschoenen.