• home
 • video
 • pas verschenen

  Daniel Van Buyten speelt ook volgend seizoen in München

  Van Buyten draagt nog een seizoen langer het rode shirt van Bayern.

  Bayern München heeft goed nieuws voor Daniel Van Buyten, die zich momenteel voorbereidt op de belangrijke WK-voorrondewedstrijd tegen Servië. De Belgische verdediger heeft een nieuw contract gekregen voor een extra jaar. Van Buyten toont zich verheugd. "Er bestaat momenteel geen betere club dan Bayern."

  Van Buyten begon in 2006 aan zijn succesverhaal bij Bayern, waarmee hij afgelopen seizoen zowel de titel, beker als Champions League vergaarde. 

  Na het seizoen liep het contract van de 35-jarige Van Buyten af en rees de vraag of nieuwe coach Pep Guardiola nog wel brood zag in Van Buytens kwaliteiten.

  Dat doet Guardiola dus wel degelijk. De club kondigde vanmiddag met grote trots aan dat Van Buyten nog een jaar blijft.

  "Ik weet wat ik aan dit Bayern heb", zegt Van Buyten. "Voor een voetballer bestaat momenteel geen betere, solidere en vooral succesvollere club. Ik verheug me erop dat ik volgend seizoen de drie trofeeën met Bayern mag verdedigen."

  Van Buyten kroonde zich met Bayern al drie keer tot kampioen van Duitsland (2008, 2010 en 2013), pakte er al drie bekers mee (2008, 2010 en 2013), verloor twee Champions League-finales (in 2010 tegen Inter en 2012 tegen Chelsea) en won één Champions League (dit jaar tegen Dortmund).

  Ribéry doet er ook nog enkele jaartjes bij

  Franck Ribéry heeft op zijn beurt zijn contract met Bayern opengebroken. De 30-jarige Fransman ligt nu tot juni 2017 vast. Ribéry, de boezemvriend van Van Buyten, belandde in 2007 in München. 

  "Ik ben gelukkig dat mijn toekomst hier verzekerd is", reageert Ribéry. "Ik had aan de fans beloofd dat ik zou blijven en ik heb dus woord gehouden. Bayern en München zijn voor mij en mijn gezin onze tweede thuis geworden. Ik ben er zeker van dat we samen nog veel titels zullen veroveren."

  "We zijn zeer gelukkig dat we deze twee sleutelspelers bij ons kunnen houden", zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op zijn beurt. "Franck en Daniel hebben afgelopen jaar ongelofelijk gepresteerd. We konden altijd op hen rekenen en in de beslissende wedstrijden hebben ze vaak het verschil gemaakt."